Tähän artikkeliiin olemme keränneet 7 syytä miksi käyttää mielummin avoimen lähdekoodin (open source) teknologioita ja ohjelmistoja kuin suljettuja. Webguru käyttää aina avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja teknologioita kun mahdollista. Mielestämme se on vain järkevämpää.
Kustannustehokkuus – Ei kalliita lisenssimaksuja tai muita kuluja itse ohjelmistosta. Myös tukipalvelut saa yleensä paljon halvemmalla kuin suljettuihin ohjelmistoihin, kun tarjoajia on paljon.
Vapaus – Avoimen ohjelman käyttäjät ovat vapaita tekemään koodilla mitä tahansa kuten muokkaamaan sitä itse omiin tarpeisiin, kun taas suljetun ohjelman käyttäjät ovat ohjelmiston kehittäjän mielivallan armoilla.
Nopea käyttöönotto – Avoimen lähdekoodin ohjelmistoista on yleensä tarjolla paljon tietoa verkossa (tutoriaaleja, ohjesivuja), jolloin niiden kanssa pääsee nopeasti alkuun.
Laajat kehittäjäyhteisöt maailmanlaajuisesti – Monella avoimen lähdekoodin projektilla (esim. WordPress) on valtavat kehittäjäyhteistöt, mikä tarkoittaa sitä että ohjelmistoja kehitetään aktiivisesti, ongelmat korjataan nopeasti ja apua eri tilanteissa on aina helposti saatavilla.
Toimittajariippumattomuus – Voit koska vaan vaihtaa ohjelmistosi toimittajaa, koska todennäköisesti moni muukin toimittaja käyttää kyseistä ohjelmistoa. Näin vältät kalliiksi tulevat toimittajaloukut (vendor lock-in), jossa jäät jumiin yhden toimittajan ohjelmistoon.
Ei pelkoa tuen loppumisesta – Jos suljettua tuotetta tarjoava yritys lopettaa tai suuntaa kiinnostuksena muualle, myös ohjelmistojen tuki ja jatkokehitys yleensä lakkaa. Tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi voi jäädä kokonaan uuden ohjelmiston hankkiminen. Avoimen lähdekoodin kanssa voi käydä toki samoin, mutta erona on että avoimessa lähdekoodissa on mahdollista ottaa ylläpito ja jatkokehitys haltuun, joko itse tai jonkun muun toimesta.
Tietoturva – Avoimessa lähdekoodissa voit itse tarkistaa miten koodi on tehty ja onko siinä virheitä. Suljetussa koodissa tietoturva perustuu lähinnä siihen, että koodia ei pääse itse näkemään. Jos mahdollisia tietoturva-aukkoja löytyy, ne paikataan yleensä hyvin nopeasti, etenkin isoissa projekteissa kuten WordPressissä. Myöskään, toisin kuin suljettuun koodiin, avoimeen lähdekoodiin on lähes mahdotonta piilottaa vakoilun mahdollistavia takaportteja.