Sovelluskehitys

Web-kehitys taustakuva

Toteutamme myös täysin räätälöityjä (ei CMS-pohjaisia) verkkopalveluita PHP- ja Javascript-sovelluskehyksillä. Meillä on hyvä tietämys ohjelmistoarkkitehtuureista, käyttöliittymistä ja tietokantojen suunnittelusta. Meiltä voi ostaa osaamista myös alihankintana erilaisiin projekteihin tai ihan vaan konsultointiapua esim. vika- ja ongelmatilanteisiin. Tarjoamme apua ohjelmistokehityksen kaikkiin vaiheisiin, niin määrittelyyn, suunnitteluun, ylläpitoon, tukeen kun jatkokehitykseenkin.

Räätälöity verkkosovellus – milloin ja miksi?

Vaikka markkinoilla on tarjolla sovelluksia lähes mihin tarpeeseen tahansa, voi siitä huolimatta monesti olla järkevää kehittää kokonaan oma sovellus. Asiakaskohtaisesti toteutetut sovellukset tekevät sen mihin valmisohjelmat eivät välttämättä pysty, tai johon ne ovat liian kankeita, monimutkaisia ja kalliita. Oman sovelluksen etu on, että se soveltuu täsmälleen omiin tarkoituksiin. Valmisohjelmat vaativat usein monimutkaista kustomointia, johon voi mennä lopulta enemmän aikaa kuin oman sovelluksen kehittämiseen. Omaa sovellusta on myös monesti selvästi helpompi jatkokehittää, kun tarpeet muuttuvat.

Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty

Suunnittelu on tärkein vaihe ohjelmistoprojektissa. Hyvä suunnittelma varmistaa, että projektin perustukset ovat vankalla pohjalla. Kun projektin tavoitteet tulee selväksi kaikille osapuolille jo jo alkuvaiheessa, säästyy paljon aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse tehdä ohjelmistoon myöhemmin hankalia muutoksia, jos ohjelmisto ei vastaa tarpeita. Hyvän suunnitelman avulla niin asiakas kuin ohjelmiston toteuttajakin (koodari) ymmärtää tarkasti, miten tuleva ohjelmisto toimii ja mitä toimintoja siihen tarvitsee tehdä.

Ohjelmiston suunnitelmaa kutsutaan yleisesti vaatimusmäärittelyksi. Vaatimusmäärittelyssä kuvaillaan ohjelmiston tavoitteet ja määritellään, miten ohjelmiston tulisi valmiina toimia. Kattavan vaatimusmäärittelyn avulla on helppo arvioida projektin toteutuksen hinta ja kesto. Hyvän vaatimusmäärittelyn avulla on asiakkaan myös mahdollista jopa kilpailuttaa koko toteutus usean toimittajan välillä.

Käyttämämme teknologiat – suosimme Open Sourcea

Olemme erikoistuneet avoimen lähdekoodin teknologioihin ja käytämme niitä oikeastaan aina kun mahdollista. Verrattuna suljettuihin alustoihin ja teknologioihin, avoimet teknologiat ovat kustannustehokkaita, helppokäytöisiä, joustavia ja niiden avulla voidaan useimmiten välttää toimittajaloukut. Artikkelissamme 7 syytä miksi käyttää avoimen lähdekoodin teknologioita on kerrottu lisää avoimen lähdekoodin hyödyistä.

Eri web-teknologioista meillä on eniten kokemusta mm. PHP:stä, Linuxista, MySQL:stä, Javascriptistä ja Node.js.stä. Hallitsemme monia sovelluskehyksiä kuten Yii, Laravel, Symfony, CodeIgniter, Slim, Meteor, Express. Tunnemme myös hyvin yleisimpiä web-kehityksessä käytettäviä avoimen lähdekoodin kirjastoja kuten jQuery, Sass, Composer, Npm, Bootstrap, D3, Three.js. Pyrimme olemaan aina ajan hermolla ja käyttämään mahdollisimman nykyaikaisia ohjelmointitekniikoita ja uusimpia web-kehityksen työkaluja.

Tunnemme hyvin myös avoimia paikkatieto-ohjelmistoja (GIS) kuten GeoServer, OpenLayers, Leaflet, Google Maps ja osaamme toteuttaa näiden avulla karttapohjaisia verkkopalveluita.

Ketterä kehitys – nopeasti näkyviä tuloksia

Suosimme kaikessa tekemisessämme aina ketterää kehitystä, joka tarkoittaa että tehdään aluksi pienin toimiva tuote (minimum viable product, MVP), jonka jälkeen kehitetään ohjelmistoa lyhyissä sprinteissä (kehityspaketeissa) saatujen toiveiden, oppien ja palautteiden pohjalta. Ketterässä kehityksessä asiakas näkee valmistuvan tuotteen testiympäristössä jo varhaisessa vaiheessa ja on koko ajan selvillä miten kehitysprojekti edistyy. Ketterässä kehityksessä vältytään tekemästä turhia asioita ja päästään parhaiten juuri semmoiseen lopputulokseen mitä asiakas on halunnut.

Toimivat ja helppokäyttöiset käyttöliittymät

Osaamme myös käyttöliittymäsuunnittelun ja meidän tekemiä verkkosovelluksia on helppoa ja mukavaa käyttää. Hyvä käyttäjäkokemus ja viimeistelty visuaalinen ilme antavat digitaaliselle palvelullesi viimeisen silauksen, jolloin käyttäjät haluavat käyttää sitä ja palvelusta saadaan paras mahdollinen hyöty.

Käyttöliittymäsuunnittelussa käytämme erilaisia mockup-työkaluja, joilla voimme tehdä sinulle “rautalankaversion” tulevan sovelluksen käyttöliittymästä. Tätä rautalankamalli tarkoittaa käytännössä selaimessa toimivaa demo-sivustoa, jossa on toimiva navigointivalikko, linkkejä ja nappeja sekä demo-tyyppistä sisältöä. Demo-sivustolla on mahdollista liikkua erilaisten näkymien väillä ja saada tuntumaa miten tuleva palvelu toimii. Toiminnalliset rautalankamallit on usein varsin käteviä työkaluja käyttöliittymien suunnittelussa yhdessä asiakkaan kanssa.

Suositukset

Onko sinulla tarvetta räätälöidylle verkkopalvelulle?

Ota yhteyttä ja kerromme miten toteuttaisimme sinun projektisi.