Webflow kotisivut

Webguru tekee WordPressin ohella nykyään verkkosivuja myös Webflow:lla, joka on mielestämme nykypäivänä (2021) ehkä edistynein tapa toteuttaa verkkosivuja. Webflow:n avulla on mahdollista tehdä todella näyttäviä ja monipuolisia sivustoja, joita on silti asiakkaan helppo ylläpitää

Mikä on Webflow?

Webflow (.com) on vuonna 2013 perustettu moderni pilvipohjainen alusta verkkosivujen suunnitteluun, joka on kehittynyt viime vuosina isoin harppauksin.

Webflow:n suunnittelutyökalu on todella kehittynyt ja monipuolinen verrattuna moniin muihin samantyyppisiin palveluihin kuten (Wix.com, Weebly ym, Squarespace) ja sillä pystyy tekemään selvästi enemmän asioita. Tästä syystä Webflow sopii hyvin myös laajojenkin verkkosivujen toteutukseen, jossa tarvitaan monimutkaisia ominaisuuksia ja räätälöintiä.

Vaikka Webflow on varsin monipuolinen, on se silti kohtuullisen helppokäyttöinen ja sen peruskäyttö ei vaadi välttämättä webkehittäjän taitoja. Näin ollen myös sivuston käyttäjät voi melko helposti muokata sillä sivuja ja lisätä sivuille vaikkapa uusia artikkeleita.

Webflow:n iso etu on että sivut toimivat aina todella nopeasti, sillä sivut tallennetaan editorista suoraan staattiseen muotoon (toisin kuin esim. WordPressissä, jossa sivut muodostetaan sivulatauksen yhteydessä).

Yksi Webflow:n hienouksista on sen animointitoiminnot. Webflow:lla pystyy tekemään sivuille todella monipuolisia animaatioita sivuille.

Valmiit sivut toimivat suoraan Webflow.com:ssa, johon on helppo kytkeä oma domain. Erillistä webhotellia/palvelintilaa ei siis tarvita.

Miten Webflow eroaa WordPressistä?

Isoimmat erot ovat:

  • Webflow on kokonaan wysiwyg ja tallennetut sivut näyttää täysin samalta kuin editorissa. WordPressissä tämä vaatii esim. Elementor-lisäosan käyttöä. Webflow ei vaadi lainkaan koodausta.
  • Webflow on kokonaan webflow.com:ssa toimiva palvelu, kun taas WordPress-sivustot normaalisti toimii webhotellitilassa (poikkeuksena WordPress.com sivustot).
  • Webflow on paremmin integroitu ja sisältää oletuksena kaikki yleisesti tarvitut toiminnot. WordPress vaatii usein enemmän säätämistä kuten teemojen ja lisäosien asentelua.
  • Webflow ei myöskään vaadi palvelimen kanssa säätämistä tai alustan/lisäosien päivittämistä.
  • Webflow-sivut toimii yleensä nopeammin kuin WordPress-sivut.
  • Webflow on hieman kalliimpi kuin WordPress ja siitä joutuu maksamaan kk-maksua. Edullisin paketti maksaa 15 € / kk, mutta usein tarvitaan kattavampi paketti, joka maksaa n. 20 – 50 € / kk.
  • Webflow on suljettu/rajattu alusta ja läheskään kaikki mikä on mahdollista WordPressissä, ei välttämättä onnistu Webflowssa.

Webflow:n käyttäminen

Seuraavassa yksi Youtube-video, joka havainnollistaa hieman miten sivujen muokkaaminen tapahtuu Webflow:ssa:

Meidän kokemus Webflow:sta

Osaamme käyttää Webflow:ta todella hyvin ja tunnemme hyvin sen tarjoamat mahdollisuudet ja hienoudet. Olemme rakentaneet monta verkkosivustoja sen avulla, joista osa on räätälöity hyvinkin pitkälle täysin omanlaisiksi. Webflow:lla onnistuu hyvinkin monimutkaisten ja näyttävien sivujen tekeminen. Mielestämme Webflow on todella hyvä alusta verkkosivustojen toteutukseen ja suosittelemme sitä lämpimästi kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Joitain toteuttamiamme Webflow-sivustoja

Suosittelijat

Haluatko modernit Webflow-verkkosivut?

Ota yhteyttä ja kysy lisää tai lähetä tarjouspyyntö.